Aktuelnosti|

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Milutin Simović sa saradnicima posjetio je danas Opštinu Tuzi.
Njega su dočekali predsjednik Opštine Nik Gjeloshaj, potpredsjednik Ivan Ivanaj, gđa Ismeta Gjoka i gđa Elvisa Redžematović.

Gjeloshaj se zahvalio Vladi na doprinosu opštini Tuzi i izrazio spremnost za buduću saradnju. On je takođe najavio podršku potpredsednika Simovića, na način što će Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, učestvovati sa polovinom potrebnih finansijskih sredstava za snabdijevanje vodom seoskog područja, za šta Opština izdvaja značajna sredstva.

“Takvi akti su znak poštovanja od strane Vlade u skladu sa potrebama ovog područja i namjere za stvaranje energije u novoformiranoj opštini” – istakao je potpredsjednik Simović.

Tokom sastanka razgovarano je i o novim projektima, a istovremeno su obje strane izrazile zadovoljstvo izgradnje novog vrtića u Tuzima i izgradnjom puta Dinoša-Zatrijebačka Cijevna koji je vrijedan 9 miliona eura.
Gjeloshaj je konstatovao da je Opština dala zemljište za izgradnju vrtića i da ga je oslobodila od komunalnih taksi. On je takođe najavio da će do kraja avgusta biti asfaltirana staza oko vrtića.

Na kraju sastanka je potvrđeno partnerstvo između opštine Tuzi i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, da se zajednički pomogne u razvoju poljoprivrede i stimulaciji poljoprivrednih proizvođača u opštini Tuzi!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Close Search Window