Aktuelnosti|

Unija albanskih opština, organizovala je 15. i 16. decembra, okrugli sto na temu „Približavanje regiona albanskih govornih područja sa EU i prikupljanje sredstava iz EU“ u prostorijama hotela Tirana International.
Ovoj aktivnosti su prisustvovale sljedeće opštine : Opština Tirana, Opština Priština, Opština Čair, Opština Tuzi, Opština Preševo, Opština Prizren itd.
Cilj Unije je preduzimanje niz aktivnosti usmjerenih na informisanju o evropskoj perspektivi kao i na prekograničnim projektima, kako bi se povećala koordinacija ljudskih kapaciteta lokalnih uprava.

Takođe dio aktivnosti bila su i tri poznata stručnjaka,i to gđe. Daniela Zampini, stariji stručnjak za pitanja zapošljavanja u kancelariji ILO iz Budimpešte, Aida Gugu Bushati stručnjak / konsultant za pravo EU i evropske integracije Albanije, Joljanda Trebicka, ekspert za institucije EU.

.Tokom sastanka razmijenjena su iskustava o upravljanju i usmeravanju strategije za prikupljanje sredstava. Indikacije o razmijeni iskustava, sugerišući koji projekat je najpotrebniji svakoj opštini.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Close Search Window