Aktuelnosti|

U okviru programa prekogranične saradnje INTERREG Italija-Albanija-Crna Gora, odobrena su dva projekta u kojem je opština Tuzi partner

Projekat LEC– Opština Tuzi kao vodeći partner implementiraće zajedno sa partnerima Konfindustrija Bari (IT) i Mirabello (IT) i opštinom Tirana (ALB) u trajanju od 18 mjeseci.

Projekat je iz mjere energetske efikasnosti pa je opšti cilj projekta doprinos poboljšanju energetske efikasnosti i korišćenja obnovljivih izvora energije kroz razvoj „lokalne zajednice aktivnih potrošača energije“ (LEC).
Pored ostalih aktivnosti, u okviru ovog projekta obnoviće se fasadna stolarija u srednjoj mješovitoj školi “25.maj” u Tuzima.

Projekat Adria_Alliance -Opština Tuzi implementiraće kao partner zajedno sa vodećim partnerom Savez opština „Greca Salentina“ (IT), LAG Molise verso il 2000 (IT), ESCOOP Evropska socijalna kooperativa (IT), Opština Malësi e Madhe (AL) i pridruženim partnerima – Ministarstvom ekonomije Crne Gore – Direkcija za energetsku efikasnost i FEDERESCO (IT) u periodu od 18 mjeseci.
I ovaj projekat je takođe iz mjere energetske efikasnosti.

Opšti cilj projekta Adria_Alliance je razmjena znanja i iskustava kako bi se partnerima omogućilo efikasno strateško planiranje i prošireni model upravljanja, usmjeren na energetsku efikasnost i sigurnost gradova od rizika nastalih klimatskim promjenama.

 Pored ostalih aktivnosti projektom je predviđena zamjena postojećih kotlovskih postrojenja u Osnovnoj školi “Mahmut Lekić” sa kotlovskim postrojenjima koji sagorijevaju pelet, u cilju smanjenja negativnog uticaja na životnu sredinu i energetske efikasnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Close Search Window